top of page

Wat IS ENERGETISCHE COACHING

Energetische coaching klinkt misschien als een onbekend begrip, misschien komt het zelfs vreemd of vaag over. Maar energetische coaching is juist een heel concrete behandeling bij diverse lichamelijke of psychische klachten.

De oplossing ligt namelijk in jezelf!

Soms kom je in je leven obstakels tegen. De weg die voor je ligt loopt even niet soepel of wordt zelfs geblokkeerd. Je kampt met klachten, je zit niet lekker in je vel, maar je komt er maar niet achter waar dit nu door komt. En nog belangrijker, je weet niet hoe je je situatie kan verbeteren. 

Ik ga graag samen met jou aan de slag, op zoek naar blokkades. Vaak blijken de blokkades op jouw weg eigenlijk diep in jezelf te zijn geworteld.  Daar gaan we aan het werk met de energetische coaching. Ik verbind mij, met je energie en probeer de blokkades als het ware uit de weg te ruimen. Er ontstaat ruimte voor bewustwording. Zo hervind jij je kracht en zul je merken dat de oplossing verschijnt. Geheel uit jouw eigen kracht, uit jouw energie.

Energetische coaching? Wat is dat voor een zweverig gedoe? ....

Het klinkt mij heel vaag in de oren ....

Daar ben ik veel te nuchter voor ....

Zomaar wat uitspraken, laten we het maar even vooroordelen noemen. Het zijn immers meningen die mensen vormen, zonder dat ze weten of het de waarheid is. En heel vreemd zijn deze vooroordelen niet; dat wat je niet kent of wat je niet niet goed kan vatten, daar vorm je nou eenmaal sneller een terughoudende mening over.

Echter, energetische coaching is niet zweverig of vaag, "alles is immers energie'. Je voelt zelf heel vaak aan of iets klopt of niet, een onderbuikgevoel noemen we dat dan. Je ontmoet iemand en je voelt een klik, alsof je hem of haar al jaren kent. Dat is energie: Je levelt blijkbaar met deze persoon op eenzelfde energetisch vlak. Het kan je veel opleveren als je leert deze gevoeligheid verder te ontwikkelen. De wereld om je heen is je leerschool. Dat wat jou in je omgeving triggert; dat wat je boos maakt, irriteert of dat wat je opeens zo opvalt. Dat zegt eigenlijk iets over jezelf, jouw wereld is je spiegel. Tijdens de energetische coaching leer je in deze spiegel te durven kijken. Dat kan best confronterend zijn, maar uiteindelijk brengt het je heel veel. Door alle persoonlijke knelpunten op te zoeken kan je ze ook opruimen, zo leer je jezelf echt kennen. Zo kom je opnieuw of nu pas bij jezelf uit. En..... het allermooiste wat je kunt worden, is immers jezelf, toch? 

Wil je graag meer informatie of een afspraak maken, voel je vrij om contact met mij op te nemen.

bottom of page